Toegankelijke reis plannen met 9292.nl

reis

Photo: Matthew Henry

L

aatst waren wij een reis aan het plannen via de app van 9292. Hier is een nieuwe knop ‘Toegankelijk plannen’ aan de app toegevoegd. We werden nieuwsgierig en hebben voor je uitgezocht wat deze nieuwe functie voor je kan betekenen!

Plan een toegankelijke reis met de 9292 planner

De planner houdt rekening met de toegankelijkheid van haltes en stations en van de voertuigen. Dat is handig als je bijvoorbeeld met een rolstoel reist, moeilijk ter been bent maar ook als je reist met een kinderwagen of zware koffers. Om een toegankelijke reis te plannen klik je in het planblok op de website of in de app bij ‘Extra opties’ het rolstoelsymbool aan. Daarnaast lezen we in het reisadvies voor welke haltes voorzien zijn van een blindegeleidelijn.

Toegankelijk OV voor iedereen

We willen met onze planner het voortouw nemen om het OV toegankelijker te maken voor reizigers met een fysieke en visuele beperking. We werken samen met onder andere OV-bedrijven en provincies om zo betrouwbaar mogelijke reisadviezen te genereren. 9292 vindt het belangrijk dat de reis die je plant betrouwbaar is, zodat je onbezorgd op reis gaat. We ontvangen daarom graag je feedback zodat de gegevens door 9292, de OV-bedrijven en provincies en wegbeheerders kunnen worden bijgewerkt en onze reisinformatie steeds beter wordt.

Bron: 9292.nl – meer informatie deze link.