Zo durf jij weer dingen te ondernemen!

Photo StockSnap by Artificial Photography

Het kan zijn dat je vastzit. Je wilt van alles doen maar je denkt dat jou dat never nooit gaat lukken. Of je denkt, op een dag misschien maar nu niet. Je bent bang voor wat er komen gaat. Je weet niet hoe het af gaat lopen… Je hoofd draait overuren: “Straks krijg ik meer klachten als ik even ga winkelen.” “Een maand geleden liep dat ook niet zo goed af.”

Maar na een wat mindere periode wil je je leven weer oppakken. Als je bepaalde dingen lang niet hebt gedaan kan het gebeuren dat je het niet durft. Maar als je het niet probeert zal je het ook niet weten en zo kan je het ook nooit opbouwen. Je zult toch ergens moeten beginnen als je iets wilt ondernemen. Want heel veel thuis zitten, dat maakt ook niet gelukkig.

Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen, soms comfortabel, soms oncomfortabel! Het is mogelijk om vooruit te komen, desnoods met mini stapjes. Hou rekening met de kans op meer klachten en stress in het begin… maar zorg dat het te doen is voor je. Je kan hier doorheen!

ondernemen-luchtballon

Photo: StockSnap by Ravali Yan

Hier een kort plan van aanpak om activiteiten te ondernemen:

  • Maak een lijstje wat je zou willen doen wat jou blij maakt.
  • Begin bij hetgene wat voor jou nu het beste te doen lijkt
  • Bedenk hoe je klein kan beginnen. Eerst 5 min fietsen bijvoorbeeld? Of 10 min winkelen? En dan kijken hoe dat uitpakt voor je.
  • Hoe kan je het verdelen over de week zodat je niet alle nieuwe dingen achter elkaar doet. Plan rusttijd in.
  • Voor iedereen werkt wat anders; kijk waar jij je fijn bij voelt en wat goed vol te houden is voor je. Bedenk dat je lichaam moet wennen aan nieuwe dingen.
  • Probeer tijdens het doen je aandacht te verleggen naar de activiteit, de mensen waar je mee bent, je omgeving. Bewust zijn van de mooie dingen. Sta soms even stil bij je lichaam, wat voel je? Zo check je even hoe het gaat.

Geniet er van en ben trots op dat je het gedaan hebt! Het is niet altijd even makkelijk maar je krijgt er veel voor terug. Hang on!

Dit artikel is geschreven door Denise. Denise blogt op haar eigen site Denise zoekt haar kracht over haar leven met Fibromyalgie.
Hartelijk dank voor je support Denise!